ZNANSTVENE RAZISKAVE SO DOKAZALE, DA VETERINARSKI OVRATNIK NEGATIVNO VPLIVA NA DOBROBIT VAŠEGA LJUBLJENČKA!

Klasični veterinarski ovratnik, ki se ga imenuje tudi staromodni elizabetinski ovratnik se še dan danes uporablja za ljubljenčke po veterinarskih posegih. S tem preprečijo, da bi si operirano območje lizali ali grizli.

Raziskave so dokazale, da veterinarski ovratnik lahko negativno vpliva na okrevanje vašega ljubljenčka, saj mu ne zagotovi svobode in udobja, ki ga potrebuje za čimbolj mirno in sproščeno počutje. Zaščitni ovratnik hkrati predstavlja oviro pri vsakodnevnih aktivnostih. Predvsem vpliva na njihovo zmožnost gibanja, hranjenja in na njihov način igre.

Raziskave, ki so jih opravljali na Univerzi v Sydneyu in v Glasgowu so ugotovili, da je kar 77% lastnikov poročalo o slabši kvaliteti življenja svojih ljubljenčkov med uporabo zaščitnih veterinarskih ovratnikov.

Kako veterinarski ovratnik vpliva na zadovoljstvo našega ljubljenčka?

Veterinarski ovratnik vpliva na vid, česar posledica je lahko zaletavanje v pohištvo, druge živali ali ljudi. Posledično lahko poškodujejo stvari in povzročijo neželene ter neprijateljske interakcije z drugimi živalmi. Veterinarski ovratnik prav tako popači zvoke, kar lahko zmede ali prestraši vašega ljubljenčka.

Kljub nošenju ovratnika je to območje lahko izpostavljeno zunanjim dejavnikom, na primer majhni otroci ali druge živali lahko brez težav pridejo v stik z operativno rano. Umazanija ali bakterije tudi dosežejo rano, kar lahko poveča tveganje okužbe.

Kot rešitev, da se izognemo vsem zgoraj naštetim težavam se lahko uporabijo Suitical’s zaščitni izdelki:

 

Recovery Suit®

The Recovery Suit® je živalim prijazna rešitev, ki lahko nadomesti veterinarski ovratnik. Pokrije celoten trup in nudi zaščito po veterinarskih posegih, kot so na primer; kastracija in sterilizacija, seveda pa tudi ob drugih težavah z kožo ali kadarkoli je zaščita potrebna. Zahvaljujoč udobnemu kroju se lahko vaš ljubljenček prosto giba, igra, je in pije med okrevanjem. To je rešitev, ki omogoča, da je okrevanje manj stresno in zaradi tega lahko tudi hitrejše.

Recovery Sleeve®

Recovery Sleeve® je rokav za ljubljenčkovo sprednjo nogo in se lahko uporablja na levi ali desni nogi. Rokav prekrije celotno nogo in se ga uporabi ko se pojavijo težave s kožo, za zaščito rane ali praske na sprednjih tačkah. Lahko nadomesti tudi povoj, zaščiti mazila in preprečuje prekomerno lizanje, ki lahko povzroči infekcijo. Izdelek pa ima še dodatno prednost, saj ima nežen pritisk na prsni koš vašega ljubljenčka pomirjujoč učinek. Narejeni so iz elastičnega materiala, zato rokav ne more zlesti dol in lepo oprime poškodovano nogo.

Ko okrevanje postane mačji kašelj!