Pravilnik o zasebnosti

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Vsebina spletne strani Suitical  ter vseh njunih različic je last podjetja Astravita d.o.o., Beethovnova 6, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju: Astravita d.o.o. oziroma astra-vita.eu). Z uporabo spletne strani Suitical uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Astravita d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni Suirtical. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Astravita d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh furrycare.com kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Splošni pogoji spletne trgovine Suitical so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika na naslove, razvidne na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Skladno z zakonsko ureditvijo, ki izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, AstraVita d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

 

 

DOSTAVA

Za dostavo kupec izbere svoj naslov ali pa vpišete drug naslov. Prejemnik je v primeru plačila z gotovino, vedno tudi plačnik. Stranka izbere način dostave. V polje »opombe« lahko vpiše še morebitne opombe skrbniku internetne trgovine. Za spletno trgovino dostavo izdelkov opravlja Pošta Slovenije d.o.o., GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. (v nadaljevanju GLS d.o.o.), oziroma drug pogodbeni dostavljavec AstraVite d.o.o.
Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavlja, da naročeno blago izročijo pravemu naročniku. V primeru plačila po povzetju naročene izdelke kupec plača v gotovini ob prevzemu družbi Pošta Slovenije d.o.o. ali družbi GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. 


Cene in opcije dostave

Za vse nakupe nad vrednostjo 39,00 € je dostava brezplačna preko dostavne službe Pošta Slovenije/GLS.
Za vse nakupe do vrednosti 39,00 € je cena dostave enotna, ne glede na težo.

 1. 3,00 € – dostava Pošta Slovenije 
 2. 3,00€ – dostava GLS d.o.o.
 3. 8,00€ – dostava hitra Pošta Slovenije 

V primeru lastnega prevzema se dostava ne obračuna!

 International Shipping

Shipping Costs & Delivery Times

We also deliver to following countries: Austria, Croatia, Hungary and Italy. For other countries, send us an inquiry by email.

Check the table for shipping costs and delivery time.

Country  Shipping costs Free shipping for Orders Above  Provider Delivery time approx. 
Austria  5,40 € 50 € GLS 2-3 days
Croatia  4,90 € 99,99 € GLS 2-3 days
Hungary  6,90 € 199,00 € GLS 2-3 days
Italy  9,90 € 50 € GLS 2-4 days

For all purchases from Italy and Austria over €50.00, delivery is free from the GLS delivery service.

Payment Method
Payment Method: credit cards only!

 

PLAČILO

Plačilo se opravi na enega izmed sledečih načinov:  plačilo po povzetju dostavni službi, plačilo s plačilno oz. kreditno kartico/Paypal plačilo in plačilo po predračunu (nakazilo na TRR). 

Načini plačila

Varno in udobno plačevanje spletnih naročil. 

V spletni trgovini Suitical  ponujamo več opcij plačila vašega spletnega naročila.

 1. PLAČILO S PLAČILNO OZIROMA KREDITNO KARTICO ali PAYPAL plačilo
 2. PLAČILO PO PREDRAČUNU (daljši čas dostave)

Ob oddaji naročila prejmete e-sporočilo s povzetkom vašega naročila, kjer so zapisani vsi potrebni podatki za plačilo preko naloga na banki. Vaše naročilo bo obdelano šele po prejemu bančnega potrdila o prejetem nakazila plačila. Bančna nakazila preverjamo 1x dnevno, zato prihaja do daljšega časa obdelave in dostave vašega naročila (dodatna 2 delovna dneva). 

 1. PLAČILO PO POVZETJU / OB PREVZEMU

 Plačilo dostavni službi ob dostavi paketa

Ob prevzemu paketa lahko kurirju plačate z gotovino ali kreditno/debetno kartico brez dodatnih stroškov – strošek odkupnine krije AstraVita d.o.o.

V primeru osebnega prevzema pa je možno plačati le po predračunu (nakazilo na TRR).


PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILA BLAGA

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.
Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.
Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje podjetja Astravita d.o.o., Beethovnova 6, 1000 Ljubljana, e-naslov: info@astra-vita.eu  o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

 

 

UČINKI ODSTOPA OD POGODBE

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

 

 

POGOJI VRAČILA BLAGA (omejitve pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe)

Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.


Možnost vračila ne velja:

 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe
 • za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat. 

 

STVARNA NAPAKA

Opredelitev stvarne napake. Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Uveljavitev stvarne napake
Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

 

 

VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Suitical spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti.

 

 

ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu Astravita d.o.o., Beethovnova 6, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@astra-vita.eu.

 


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Astravita d.o.o., Beethovnova 6, 1000 Ljubljana, se zavezuje, da bo podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Pridobljeni osebni podatki, razen kolikor je v teh pravilih izrecno drugače določeno, ne bodo posredovani tretjim osebam.

 

 

 1. a) Obdelava spletnih naročil

Osebni podatki pridobljeni ob spletnem naročilu in/ali registraciji (ime, priimek, poštni naslov (primarni in naslov za dostavo), elektronski naslov, telefonska številka, čas in datum registracije in arhiv komunikacije v zvezi s spletnim nakupom ter drugi podatki, pridobljeni ob registraciji, kot so podatki o živalih, ki uporabnika zanimajo, priljubljen način obveščanja, geslo za prijavo in podatki o opravljenih nakupih) se uporabijo za obdelavo uporabnikovega naročila in izpolnitev nakupa oziroma naročila (tudi pošiljanje ponudb, računov in ostalih informacij v zvezi z naročilom) ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in krajša nakupni postopek. Podatki, pridobljeni za ta namen, se hranijo do izpolnitve pogodbene obveznosti in izteka zastaralnega roka (na podlagi zakonitega interesa), ali preklica, odjave oziroma zahteve za izbris skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo o varstvu osebnih podatkov.

V primeru, ko je zagotovitev osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izvajanje pogodbe, morate zagotoviti osebne podatke; v primeru, da osebnih podatkov ne zagotovite, upravljavec ne bo mogel izpolniti naročila, saj nima za to potrebnih podatkov.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s spletnim nakupom.

 

 

 1. b) Odgovori preko spletnega obrazca 

Ob uporabi spletnega obrazca na spletni strani suitical.si, se podatki (ime, priimek, e-naslov in telefonska števila) uporabijo za odgovor uporabniku. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v komunikacijo preko kontaktnega obrazca.

 

 

 1. c) Pošiljanje elektronskih sporočil

Ob prijavi na elektronske novice na spletni strani, bo AstraVita d.o.o. uporabila osebne podatke (ime, priimek, e-naslov), ki jih uporabnik posreduje za namen pošiljanja elektronskih sporočil (novice, oglasna sporočila, obvestila o tekočih akcijah ipd.). Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo do preklica, odjave oziroma zahteve za izbris skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo o varstvu osebnih podatkov oziroma dosege namena, zaradi katerega so se podatki zbirali.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v prejemanje e-novic.

 

 

 1. d) Neposredno trženje

Osebni podatki (ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov in drugi podatki dani ob registraciji) se uporabljajo za namene neposrednega trženja: oglaševanje, segmentiranje in profiliranje v namen prilagojenega oglaševanja, anketiranje ter za remarketing (ciljano oglaševanje) preko spletnih brskalnikov in socialnih omrežij. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v obdelavo podatkov za neposredno trženje.

 

 

 1. e) Analize nakupnih navad

Osebni podatki (ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov in drugi podatki dani ob registraciji) in podatki o opravljenih nakupih se uporabljajo za analiziranje nakupov in nakupnih navad v namen zagotavljanja boljše storitve in ponudbe, v pomoč pri poslovanju ter za profiliranje uporabnikov in avtomatizirano sprejemanje odločitev za zagotavljanje boljše spletne uporabniške izkušnje in pošiljanje prilagojenih ponudb. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v obdelavo podatkov za analize nakupnih navad.

 

 

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva dostop do podatkov, ki jih o njem hrani AstraVita d.o.o. Prav tako lahko kadarkoli zahteva popravek, omejitev ali preprečitev uporabe za posamezen namen obdelave, izbris ali prenos podatkov ter vloži ugovor pri AstraVita d.o.o. oz prijavo pri informacijskem pooblaščencu. Uporabnik lahko obdelavi osebnih podatkov ugovarja, prav tako pa ima pravico do preklica privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

 

Uporabniki osebnih podatkov 

Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani upravljavca pooblaščene osebe (npr. zaposleni) ali pogodbeni partnerji, s katerimi ima upravljavec sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov.

Podatki so lahko posredovani:

 • izvajalcem obdelave podatkov in informacijskih storitev, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne trgovine in njene izboljšave (gostovanje na strežniku, izboljšanje uporabniške izkušnje, navigacije, e-mail marketing, …);
 • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja;
 • izvajalcem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, inšpektorat ipd.).

Osebni podatki se ne iznašajo v države izven EU ali EGP.

Način spremembe, dostopa ali izbrisa osebnih podatkov:
Uporabnik lahko spremeni podatke, zahteva dostop ali izbris preko zahtevka poslanim na info@astra-vita.eu. Od prejemanja e-novic se lahko posameznik odjavi s klikom na gumb za odjavo, objavljen v nogi vsakega poslanega elektronskega sporočila.

Varnost
AstraVita d.o.o. se poslužuje ukrepov za zagotavljanje varnosti in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov ter se zavezuje, da jih sama ali preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov obdeluje, hrani in varuje v skladu z veljavno zakonodajo.Kontakt
Za vsa vprašanja, zahtevke o spremembah ali vpoglede v podatke nas uporabnik lahko kontaktira na info@astra-vita.eu  ali na telefonsko številko 040 188 911.

Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na: info@astra-vita.eu  ali na AstraVita d.o.o., Beethovnova 6, 1000 Ljubljana. 

 

 

AKCIJSKE PONUDBE

Akcije veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.

 

 

SPLETNI PIŠKOTKI

Na spletni strani suitical.si za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev (sem spadajo na primer identifikacija posamezne brskalne seje). Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani in se uporabljajo s privolitvijo posameznika. Med te piškotke spada spletna analitika, ki nam omogoča primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev. Piškotke uporabljamo tudi za povezavo naše spletne strani s spletnimi socialnimi omrežji, kjer lahko uporabniki delijo svoje izkušnje z nami na teh omrežjih kot tudi, da lahko uporabniki komentirajo artikle. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.
V kolikor glede piškotkov ni posebej ne določeno drugače, se uporablja Izjava o zasebnosti. 

 

 

PRAVNA PODLAGA

Splošni pogoji spletne trgovine Suitical so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino Suitical upravlja podjetje Astravita d.o.o., Beethovnova 6, 1000 Ljubljana